Elektrikçi fiyatları

Elektrikçi fiyatları

Günlük hayatımızda her an ev eşyalarımız ve elektrik tesisatımızla ilgili sorunlar yaşarız ve sık sık bir elektrikçiye ihtiyaç duyarız. Bu sitede elektrikçiye ihtiyaç duyduğumuz zaman nasıl hareket etmemiz gerektiği, ihtiyaçlarımızı en doğru ve en ekonomik şekilde nasıl giderebileceğimiz konusunda kısa ve faydalı bilgiler bulacaksınız.

Farklı elektrikçilerden çözüm ve fiyat teklifleri alıp karşılaştırarak karar verin !

Bu siteden veya site dışından ulaşabileceğiniz farklı elektrikçilerden farklı teklifler alarak karar verip uygulamanız,   ortalama %30 maliyet avantajı sağlayacaktır.

Elektrik işlerinde maliyetin oluşması

-İşçilik Ücreti (El Emeği)

Elektrik işlerinin maliyetinde birinci unsur işi yapan elektrikçinin talep edeceği işçilik ücreti ya da başka bir değişle el emeği ücretidir. Bir elektrikçinin sizin için mekanınıza gelmesi, işi yapmak için belli bir zaman harcaması ve uzmanlığını kullanması belli bir maliyeti gerektirir. Elektrik ustaları bilgi ve tecrübelerine çalıştıkları muhitin ekonomik durumuna ve işin gerektirdiği uzmanlık derecesine göre kendileri için bir ücret talep ederler. Yani zengin bir semtteki bir elektrikçi ile yoksul bir semtteki elektrikçi genellikle aynı iş için farklı fiyatları talep ederler.

Bir elektrikçinin el emeği ya da işçilik adı altında talep edeceği saat ücreti ortalama 25 lira civarındadır. Bu ücret hesap edilirken tam olarak kaç dakika/saat çalıştığına bakılmaz ancak çok kısa veya çok uzun yapılan çalışmalar fiyatı değiştirebilir. Yukarıda belirttiğimiz gibi elektrikçinin uzmanlığı, işletme maliyetleri gidilen evin uzaklığı gibi faktörler de elektrikçiye verilecek işçilik ücretini belirler. Elektrik işlerinde işçilik ve kullanılan malzeme toplamı üzerinden yapılan hesapta maliyetin ortalama %70’inin işçilik, %30’unun malzeme masrafı olduğu anlaşılır. Bu bilgiye göre elektrikçinin işin yapımında kullandığı malzeme fiyatı üzerinden ne kadar el emeği ödeyeceğimize ilişkin bir fikir sahibi olabiliriz.

Aşağıda elektrikçinin tecrübesi, iş kalitesi ve işletme masraflarına göre ortalama bir iş için talep ettiği ücretler belirtilmiştir. Sizde bu bilgiye göre maliyetinizi değerlendirebilirsiniz.

 

İsçilik ücreti (El emeği) Tecrübe
 20 & 25 tl Tecrübesiz elektrikçi
30 & 35 tl Tecrübeli elektrikçi
 40 & 50 tl Ünlü bir elektrikçi

-Kullanılan malzemeler

Maliyeti oluşturan ikinci unsur, elektrikçinin sizin için kullanacağı malzemelerin fiyatlarıdır. Mesela elektrik panosunun değişmesi gerektiğinde yeni alınacak panonun fiyatı sizin maliyetinizi de değiştirecektir.Aldığınız panonun montajı için işçilik ücreti aynı olsa bile pano fiyatının ucuz ya da pahalı olması toplam maliyeti etkiler. Bu sebeple elektrikçiyle görüşürken hangi kalitede bir malzemeye ihtiyacımız olduğunu, eski malzememizi tamir ederek kullanma şansımızın olup olmadığını, tamiri mümkünse tamirat masraflarının ne olduğunu ayrıntılı bir şekilde konuşup kararımızı vermeliyiz.

-Yol Masrafı

Bir elektrikçiyi evimize ya da iş yerimize çağırdığımız zaman onun mekana gelmesi bir maliyet gerektirir. Elektrikçi çok yakın bir yerde bulunmuyorsa ya da herhangi bir araç kullanması gerekiyorsa işçilik ücretine yol masrafını da ilave eder. Ancak yapılan iş çok detaylı ve maliyeti yüksek olduğunda yol masrafları önemsenmeyebilir. Bu duruma göre maliyeti daha düşük küçük işlerimizde bize en yakın yerde bulunan, yol masrafı gerektirmeyen bir elektrikçi tercih etmemiz bizim için kazançlı olacaktır.

-Güvenlik Belgesi NEN

Elektrikçiler sizin için NEN güvenlik kontrollerini  yapabilirler. Bu bazı sigortalar için gerekli olabilir ( her zaman degil!). Ortalama bir elektrikçi bu işlem için size en azından 350tl civarında bir fatura çıkartabilir. Yüksek tecrübeli bir elektrikçi bunun için 450 ile 500 tl arasında bir fatura çıkartabilir.

 DİKKAT ! Bir elektrikçiye ihtiyaç duyduğunuzda yukarıda belirttiğimiz maliyete ilişkin hesapların dışında öncelikle :

çalışmayı düşündüğünüz elektrikçinin kanunlara göre belirlenen şartları yerine getirerek çalışan, gerekli yeterlilik  belgelerine sahip, güvenilir bir kişi olması gerektiğini unutmayalım. Yeterli belgelere sahip olmadan izinsiz ve denetimsiz olarak çalışan kişilerle iş yapmamız can ve mal güvenliğimizi riske atacaktır.

-Bir elektrikçi çağırırken :

Öncelikle ondan ne istediğimizi açık şekilde anlatarak bize en uygun çözümün ne olduğu ve maliyetinin ne olacağı konusunda konuşup değerlendirme yapmalıyız. Bu şekilde birkaç farklı elektrikçiden görüş aldıktan sonra karar vererek uygulamaya koymalıyız. Bu şekilde bir araştırma yaparak karar verdiğimiz zaman hem sorunumuz konusunda farklı çözüm yollarını görürüz hem de %30 oranında düşürebiliriz. Elektrikçiden ne istediğimizi açık olarak tespit ettikten sonra çalışmanın her aşamasında, çalışma hakkında bilgi almamız işin sonunda yapılan işten memnun olmamamız gibi kötü süprizlerin önüne geçecektir. Elektrikçi seçiminde daha önce çalıştığınız ve memnun kaldığınız kişilerle çalışmak ya da çevrenizde bulunan insanlardan öneri almak işinizi kolaylaştırır.

Aşağıda belirtilen şekilde sitemizce size önerilen elektrikçilere ulaşarak farklı çözüm ve fiyat önerileri alabilirsiniz.

  1. Tuş’a tıkla ve bilgilerini gir
  2. 6 tane bedava ve koşulsuz teklif al
  3. Karşılaştır
  4. 30%’a kadar tasarruf et

Elektrikçi mi lazım?

  • 6 farklı teklif karşılaştır
  • Bedava ve koşulsuz
  • Yerel ustalar
  • %30’a kadar tasarruf et

Genel bilgi

  • Elektrikçi
  • Elektrikçi bilgi
  • Elektrik kesintisinde ne yapılmalı?
  • Elektrikçinin görevleri
  • Avantaj ve dezavantajlar
  • Akıllı elektrik metresi
  • Elektrikçi gereçleri

Önemli bilgiler

  • Elektrik bağlamak için tavsiyeler
  • Elektriğin tehlikeleri

Tesisat ve tamirat

  • Elektrik tesisatı
  • Elektrik bağlama
  • Beyaz eşya, Mobilya
  • Elektrik tamiratı

Maliyetler:

  • Elektrikçi ücretleri
  • Işıklandırma fiyatları
  • Priz taktırma fiyatları
  • Elektrik sayacı yerleştirme fiyatları
  • Toprak attı taktırma fiyatları

 

Comments are closed.