Tamirci Fiyatları

Tamirci Fiyatları

Evmi satın aldınız ve artık evinizi sizin istediğiniz gibi bir eve dönüştürmenin vaktimi geldi? O zaman ufak tefek tadilat işlemleriyle evinizi kişiselleştirilebilirsiniz. Ve yeni görüntüsüyle yeni evinizde, yuvanızda hissedeceksiniz. Bu küçük tadilatları kendiniz veya bir ustanın yardımlarıyla gerçekleştirebilirsiniz. Her iki yöntemin avantajları ve dezavantajları var ayriyettende bu fiyatlandırmada etkili olacak.

tamirci

Maliyetler

Tabiki genel olarak bir tadilatın maliyetini söylemek çok zor, fakat genelde bir evde en çok yapılan 6 tadilat işleminin fiyatlarını öğrenebiliriz. Fiyatlar birbirinden çok farklı olabilir. Bu da yapılan tadilat işlerinin büyüklüğüne bağlıdır.  Aşağıdaki tabelada bütün fiyatları KDV dahil ve eğer gerekiyorsa malzeme ve işçilik parası dahil bulabilirsiniz. Fiyatlar ortalama olarak ve kendi yap yöntemine ve ustaya yaptır yöntemine göre ayrılmıştır.

Yapılacak iş Kendin yap Ustaya yaptır
Badana 5 – 10 tl/m2 25 – 55 tl/m2
Zemin döşeme 20 – 50 tl/ m2 35 – 100 tl/m2
Banyo 50 – 500 tl 500 – 3000 tl
Yeni pencere Bu tavsiye edilmiyor 650 – 1000 tl/m2
Bahçe işi 15 – 65 tl/m2 35 – 50 tl saatine
Mutfakta çalışmak 100 – 500 tl 500 – 7500 tl
İşçinın saat ücreti 15 – 35 tl saatine

Kendin badana boya yapmak. Kendiniz boyanması gereken yerin metre karesini 5 tl’ye boyayabilirsiniz. Bu zor bir işlem olmadığı için bu şekilde tasarruf edebilirsiniz. Ve ayriyetten kullanacağınız malzemelerde çok pahalı olmadığı için baya bir tasarruf edebileceksiniz.

Zemin döşeme: Bunuda kendiniz yapabilirsiniz, ama genelde bunu ustaya döşettiriyorlar çünkü daha temiz ve daha iyi yerleştirebildikleri için. Bir ustaya metrekaresini 35 tl’ye döşettirebilir. Ve dökme zemini metre karesine 100 tl’den yaptırabilir.

Yeni pencere usta tarafından yerleştirtmek.  Evin pencerelerini değiştirme vakti mi geldi. Genelde bu işler ustalar tarafından yapılıyor.  Bu iş çok pahalıya çıkabilir. Yeri geldiğinde yeni bir pencere takmanın metre karesi 1000 tl tutabilir. Evin bütün pencerelerini mi yenilettirceksiniz o zaman maliyeti 10000 lerce tl’ye çıkabilir. Çoğu zaman bunun için bölgesel veya ülke düzeyinde sübvasiyonlar olabiliyor. Çünki bu her zaman evinizin yalıtım değerini arttırır.

Fiyat şekillenmesi

Ne zaman kendiniz evinizde tadilatla uğraşırsanız bunun maliyeti sadece kullandığınız malzemelerden ibaret olacaktır. Bunun yanı sıra bu projeniz için bol bol enerji ve vakit harcamanız gerekir. Eğer ustalar tarafından yaptırmayı düşünüyorsanız o zaman genelde bunun malzeme parası zaten saat ücretine dahil. Birçok usta yol parası da talep eder. Bazen bu toplu fiyat içinde bulunmaktadır, kimi zaman ise faturaya sonradan eklenir. Fiyatlar yapılacak işlere göre belirleniyor. Bunun 40%’ı malzeme parası iken, 58%’i işçilik parası ve geri kalan 2%’i yol parasıdır. Sonraki diyagramda bunları tekrar görebilirsiniz.

Fiyatları etkileyen kararlar. 

Bir proje için ödeyeceğiniz fiyat, kendiniz veya bir usta tarafındanda yaptırsanız, farklı etkenler ve faktörler tarafından etkilenir. Bu faktörleri sizin için bir sıraya dizdik.

Hırdavat.

Eğer sürekli evinizde küçük tadilat işleriylen uğraşıyorsanız zaten ardiyenizde kullanabileceğiniz çesitli malzemeler vardır. Ama daha önce tamir ile uğraşmadıysanız, yeni pahalı malzemeler almak zorunda kalabilirsiniz, mesela matkap gibi. Gerçi ilerki zamanda yapılacak projeleriniz için iyi bir yatırım olmuş olur. Tabiki bu şuanki masraflarınızı çıkaracaktır.

Tadilatın büyüklüğü.

Elbette büyük işlerde ufak işlere göre daha fazla ödeyeceksiniz. Bu çok normal, büyük işlerde daha cok malzeme kullanıldığı için ve bir de işçi çalıştırıyorsanız buna bir de işçilik parası eklenir. Çoğu zaman büyük boyutlu işler daha verimli. Ortalama birim fiyatı bu yüzden düşer. Eğer büyük bir tadilatı ustalar tarafından yaptırmayı düşünüyorsanız genelde fiyatta da anlaşabilirsiniz.

Malzemeler

Çoğu işlerde kullanacağınız malzemenin ucuz veya pahalı bir alternatifi vardır. Mesela halının metre karesi doğal taş döşemesinden daha ucuzdur. Ancak pahalı malzemenin karşılığıda genelde kalite ve güzel görünüm elde edebilirsiniz. Malzemeyi doğru seçerek toplam fiyatı etkiliyebilirsiniz.

İlginç tasarruf fikirleri

İster kendiniz yapın ister bir usta tutup tadilat işlerini yaptırın, illaki bir yatırım yapmanız gerekmektedir. Ve bu hızlı bir şekilde yükselebilir. Masraflarınızı düşük tutabilmeniz için size bir kaç ipucu.

Hırdavat kiralama: Bir tadilat işimi yapmak istiyorsunuz ve bunun için pahalı hırdavatmı gerek? O zaman satın almak yerine kiralamayı düşünebilirsiniz. Özelliklede uzun bir süre içerisinde tekrar kullanmayacağınız hırdavatları. Bu şekilde daha ucuza çıkabilirsiniz.

Bölgesel ustalar: Çevrenizde yerel bir usta varsa, uzun süreli projeniz için bu şahsı tutmak size çok faydalı olacaktır. Çevrenizde oturduğu için yol masrafları çok az olacaktır hatta bunu sizden talep etmeyecektir.

İkinci el: Eğer işler maddi açıdan yavaşlarsa ikinci el pazarlarındanda malzemeler bulabilirsiniz. Bazen buralarda uygun fıyatlara çok güzel eşyalar bulabilirsiniz. Kendinize göre tasarlayabilirsiniz.

Teklifleri kıyaslamak

Belirli bir proje için ne kadar ödemek zorunda olduğunuzu merakmı ediyosunuz?  Lütfen ücretsiz karşılaştırma aracımızı kullanın. Ücret ödemeden ve satın alma mecburiyeti olmadan. Araç sizin çevrenizde bulunan birkaç şirketle temasa girip size bir kaç teklif gönderebilir. Ve bu sayede sizde o şirketlerin tekliflerini birbirleriyle kıyaslıyabilirsiniz ve içinden en uygun olanı seçebilirsiniz.

Genel bilgiler
– tadilat
– planlama izni
– ev yenileme
– temel yenilemek
– manta zemin
– duvardakı çatlaklar
– temel problemler

Fırsatlar
– tadilat mutfak
– tadilat banyo
– tadilat bodrum kat
– tadilat değeri

Maliyet:
–banyo maliyeti
–sokme maliyeti
–mutfak tasarım maliyeti
–mutfak parça fiyatları
–mutfak yenileme fiyatları
– çatı katı tadilat fiyatı
–mutfak uzman fiyatı
–tuvalet tadilatı fiyatı
– banyo tadilatı fiyatları
–yeni duş fiyatı
– müteahhitler
–tadilat maliyeti
–mutfak maliyeti
–banyo tasarım maliyeti
–banyo yenileme maliyeti
– banyo yerleştirme maliyeti
–banyo inşaat fiyatı
– banyo yerleştirme maliyeti

Comments are closed.